Odabir proizvoda

Korisnik uspoređuje ponude osiguravajućih društava za pojedine proizvode na stranicama www.osiguros.hr. U odabiru najbolje ponude osiguranja korisniku besplatno i bez obaveze pomaže OSIGUROS savjetnik. Nakon odabira željene ponude korisnik nastavlja s ugovaranjem police putem OSIGUROS savjetnika. Svi proizvodi osiguratelja ugovaraju se prema općim i posebnim uvjetima koje je odredio osiguratelj, a koji se korisniku dostavljaju i čine sastavni dio police osiguranja.

Plaćanje

Odabrana polica osiguranja će biti plaćena općom uplatnicom ili kreditnom karticom u poslovnici 3 HD zastupanje d.o.o ili putem WSPay  za online plaćanja Sve prema uvjetima koji su definirani ovim uvjetima korištenja i općim i posebnim uvjetima koje definira pojedini osiguratelj. Plaćanje polica se radi putem ovlaštenog zastupnika izravno na račun odabranog osiguratelja. Prilikom plaćanja kreditnom ili debitnom karticom korisnik će biti obaviješten tko će teretiti kreditnu ili debitnu karticu za ugovoreni iznos.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Za plaćanje putem opće uplatnice korisnik će primiti potrebne podatke za uplatu. Uplata se može izvršiti putem Internet bankarstva te u poslovnicama Hrvatske pošte, FINA-e ili poslovnih banaka. O svakoj takvoj uplati korisnik mora ovlaštenom zastupniku dostaviti potvrdu o izvršenom prijenosu sredstava ili pričekati da ovlašteni zastupnik zaprimi potvrdu osiguratelja. Sve uplate idu direktno na račun osiguravajuće kuće.

Dostava

Nakon što se izvrši plaćanje korisnik će primiti e-mail s potvrdom o provedenoj transakciji te o uspješno ugovorenoj polici osiguranja sa svim potrebnim podacima kao i Uvjetima osiguranja. U slučaju plaćanja općom uplatnicom ova potvrda biti će dostavljena u najkraćem mogućem roku.. Policu osiguranja korisniku će dostaviti  OSIGUROS putem e-maila odmah po uplati. Na upit korisnika, 3 HD zastupanje d.o.o. će poštom dostaviti zelenu kartu i izvješće o nezgodi, koje se isto tako mogu pokupiti u bilo kojoj poslovnici osiguravajuće kuće.

Elektronska komunikacija

Eksplicitnom privolom korisnik prihvaća komunikaciju elektronskim putem. Sukladno navedenom, korisnik prihvaća da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji mu se dostavljaju elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.